PVC prozori

Prozori predstavljaju u pravom smislu reči oči vašeg stana, kuće ili nekog pratećeg objekta. Kroz njih dobijamo dnevno svetlo, zaštitu od različitih spoljnih vremenskih uticaja i predstavljaju vezu sa spoljnim svetom. Zato izbor vrste materijala za prozor nekada predstavlja pravu malu avanturu. Na svu sreću, PVC prozori pomaže da ova avantura bude što manje zahtevna.


PVC prozori

Šta je PVC i zašto je interesantan za izradu prozora?

PVC se pravi od nafte i soli i ove dve komponente zajedno "spakovane" predstavljaju idealnu sirovinu za pravljenje različitih zahtevnih predmeta gde se traži izdržljivost, trajnost i sigurnost. Osim toga, PVC se može obrnutim postupkom ponovo razgraditi i ponovo upotrebiti kao sirovina za pravljenje novih, recikliranih, predmeta istog kvaliteta! Sjajna stvar, zar ne? 
Kada se uz sve ovo doda da PVC ima i odlična termoizolaciona svojstva, kao i veliku gustinu zbog koje ga nije potrebno lakirati a da se na visokim temperaturama lako oblikuje - dobili smo savršen materijal za naše prozore! Tu je naravno i čelik koji daje čvrstinu kao i kvalitetno staklo... jednom rečju formula za odličan PVC prozor.

Prednosti PVC prozora su:

  • Ušteda energije i toplotna izolacija su prednosti kojima ne mogu ni da priđu drveni ili alu profili;
  • Lako održavanje - za razliku od npr. drvenih prozora gde je posle određenog broja godina (najčešće 5 do 7 godina) potrebno farbanje i zamena gita, kod PVC prozora dovoljno je malo blagog sredstva za čišćenje i meka pamučna krpa;
  • Dizajn im je funkcionalan i idealno neutralan za sve tipove arhitekture - neće "naružiti" izgled ni jednog objekta;
  • Vek trajanja PVC prozora je gotovo neograničen i čini ih gotovo trajnim dobrom;
  • Mogu se reciklirati u potpunosti a proizvodi dobijeni reciklažom su identičnog kvaliteta;
  • I na kraju: Cena! PVC prozori su daleko jeftiniji i od alu prozora i od drvenih prozora i to značajno - taj opseg ide i do 70%!