9. 12. 2015.

PVC stolarija u službi uštede toplotne energije

Dolaskom zime i hladnih dana kod domova sa drvenom stolarijom nastaju prvi problemi, od uporne borbe sa vlagom do sve većih računa i nepotrebnog rasipanja toplotne energije. Zato oni koji su na vreme razmišljali, ugradnjom PVC stolarije dobili su suve zidove, toplije domove i do 40% uštede na računima. Tako da izborom kvalitetne stolarije stvarate zdraviji, sigurniji, jeftiniji prostor za život vaše porodice.

Nepotrebno potrošnjom energije u zimskom periodu se pozabavila i Evropska Unija, donošenjem zakona za zaštitu čovekove okoline.

Ovaj Zakon predlaže proizvodnju "niskoenergetskih" kuća, čija će glavna uloga biti ušteda energije i to do 30% u odnosu na postojeće standarde.Ušteda novca i toplote kod PVC stolarije
PVC stolarija štedi toplotu i novac
PVC profil

PVC stolarija godinama se razvija i vremenom su se proizveli različiti i sve kvalitetniji PVC profili. Jedan od razloga zašto su PVC prozori i PVC vrata tako funkcionalni je višeslojnost. Ukoliko zavirite u unutrašnjost PVC profila primetićete veliki broj sitnih delova, na prvi pogled nasumično poređanih u profil. Izgledaju kao nepotrebni ili višak, ali baš naprotiv, oni su jedan od razloga vaše velike uštede.

Kvalitetno staklo

Pored profila, staklo igra veoma važnu ulogu u uštedi toplotne enrgije, najviše zbog površine, jer zauzima najveći deo svakog prozora.

Usklađivanjem dobrog PVC profila i kvalitetnog stakla uštedećete do 70% toplotne energije, a samim tim uveliko smanjiti troškove grejanja, čime se PVC stolarija pokazala kao veoma efikasna.


Najkvalitetnija su low stakla koja zadržavaju toplotnu energiju unutar doma, ne kondenzuju, a mogu se koristiti i za prostorije gde je potrebna sunčeva svetlost i energija. Na stakla se u tom slučaju nanose premazi sa unutrašnje strane, čime se potpuno propuštaju svetlosni zraci i sunčeva toplota unutar objekta.


Нема коментара:

Постави коментар