25. 6. 2016.

PVC vrata – jednostavno i ekonomično

Vrata koja se proizvode od PVC-a se sve češće na ulazima u domove što po zgradama, što po kućama. Vrata sačinjena od PVC-a su ispunila sva očekivanja koja su vezana za štedljivost, dekor i bezbednost doma.

Vrata od PVC-a, isto kao i prozori, se prave po meri i montiraju se tako da savršeno pašu na mesto koje je za njih predviđeno. Ušteda na energentima koji se koriste za grejanje i hlađenje prostorije je primetna usled same konstrukcije vrata i načina na koji se ista fiksiraju za zid, tako da, jedini način da kroz njih prođe vazduh je kada se otvore. Treba se još naglasiti da je izolacija unutar samih vrata urađena tako da kada se zatvore nema protoka vazduha ni pod razno. Pošto se izrađuju od plastičnih masa vrata ne mogu narasti „nabreknuti“ usled kvašenja što je slučaj sa drvenim vratima. Lako se zatvaraju tako da lupanja nema.

Boje i dezeni se biraju i postavljaju po vašem ukusu i dostupno ih je mongo tako da ćete sigurno naći kombinaciju koja vam se sviđa. Takođe vrata se mogu kombinovati sa staklom i time dobijate dodatan izbor: da ih postavljate u samom domu između soba ili da ih postavite kao ulazna vrata u dom ili dvorište.


Jedan od ključnih zahteva koja jedna vrata moraju da ispune su čvrstoća. Bezbednost vašeg doma zavisi u prvom redu od vrata. Prva linija odbrane su čvrsta vrata, i kada se priča o čvrstoći vrata, jasno je da su plastične mase čvršće u odnosu na drvo. Odvaliti ili izbiti vrata iz okvira je skoro nemoguće a pri tom nemoguće ih je zapaliti jer plastika od koje se prave ima sposobnost samogašenja. Iz navedenog se može zaključiti da vrata sama po sebi osim što odolevaju uticaju faktora spoljne sredine, odolevaju i uticaju nepoželjnih gostiju sa podmuklim namerama. Kao dodatak postoji mogućnost da se dodatni sistemi obezbeđenja ugrade u vrata i pretvore u sigirnosna. Sa takvim obezbeđenjem potrebno je srednjevekovno opsadno oružje za probijanje tako da se možete opustiti i biti sigurni da to što je iza tih vrata tu i ostaje bez pardona.

2 коментара:

  1. Danas vrata izradjena od PVC stolarije su mozda cak i dekorativnija od onih izradjenh iz drveta. Mogu samo reci od kad imam ugradjena pvc vrata, osecam se mnogo sigurnije nego dok sam imala drvena, a cak ne mogu reci ni da su drvena bila jer je iverica bila u pitanju.

    ОдговориИзбриши
  2. PVC vrata su jeftina, ali ukoliko nije posebno ojačana lako se lomi i probija tako da nije sigurna protiv provala. Ipak za ulazna vrata treba tražiti nešto solidnije, a PVC za unutrašnja vrata su sasvim OK

    ОдговориИзбриши